CA Global Partners en GA Europe hebben de voorraad en inventaris van het failliete Schoenenreus overgenomen. De winkels blijven in afwachting van verdere plannen geopend, laat curator Bas van Dooren weten aan NU.nl en het Brabants Dagblad.

De twee partijen zijn van Amerikaanse komaf, waarbij GA Europe een Britse tak is van de Great American Group. CA Global Partners heeft onlangs een kantoor in Leidschendam geopend en is gespecialiseerd in onder meer winkelsluitingen en het doorstarten van ondernemingen.

Schoenenreus staat volgens Van Dooren niet voor een ‘traditionele doorstart’. De nieuwe eigenaren gaan maandag kennismaken met het personeel en onderzoeken voor hoeveel winkels er nog toekomst is. In de overeenkomst is opgenomen dat de nieuwe eigenaren een inspanningsplicht hebben om zeventien tot twintig van de 121 vestigingen open te houden.

CA Global Partners en GA Europe willen alleen met de best renderende vestigingen verder. Van de 121 Nederlandse winkels die Schoenenreus heeft zouden er zeventig verliesgevend zijn. De twee partijen zoeken nu partners zoals vastgoedpartijen die ‘het avontuur willen aangaan’, laat Antoine Linderhof van de Nederlandse tak van CA Global Partners weten in Het Financieele Dagblad. “Wij hopen de goede delen van de keten continuïteit te kunnen geven.”

Schoenenreus werd eind januari voor de tweede keer in twee jaar tijd failliet verklaard. Ten tijde van het eerste faillissement in 2013 beschikte de schoenenketen nog over 206 vestigingen.