Dille & Kamille opent dit jaar nieuwe vestigingen in Groningen en het Belgische Leuven. De komende jaren wil de lifestyleformule organisch groeien van de huidige 24 naar 35 vestigingen in de Benelux. Dat laat algemeen directeur Hans Geels weten.

Dille & Kamille opende vorig jaar alleen een nieuwe vestiging in Nijmegen. “Je zult bij ons niet zien dat we in een jaar twintig filialen uit de grond stampen”, zei Geels eerder al in RetailTrends over zijn bescheiden groeistrategie. De winkel in Leuven opent in april zijn deuren, waarna de winkel in het noorden van ons land een maand later geopend wordt.

Dat de retailer winkels blijft openen komt volgens de algemeen directeur doordat klanten daarom vragen. “Meer dan de helft van onze online klanten geeft juist aan het liefst in onze winkels te komen, ook al biedt onze webwinkel grotendeels hetzelfde assortiment”, stelt hij.

De retailer focust zich tevens op het verbouwen van oudere winkels, door bijvoorbeeld een proeverij toe te voegen. Daarnaast beschikt de formule over een ‘mobiele mini-Dille & Kamille’ voor markten en fairs, waarmee het concept ook buiten de huidige vestigingsplaatsen wordt geïntroduceerd.