Jumbo zit fout met campagne rond laagste prijsgarantie

Jumbo mag van de Reclame Code Commissie niet langer stellen altijd de goedkoopste in groente en fruit zijn. De consument kan namelijk niet weten dat Jumbo zich daarbij alleen met andere supermarkten vergelijkt.

De klacht was afkomstig van groothandel Postuma en groente- en fruitspecialist H & M, die stellen dat er op de markt iedere week heel veel producten zijn te vinden die goedkoper zijn dan bij Jumbo. De laagste prijsgarantie geldt volgens de retailer alleen voor ‘supermarkten, drogisterijen en slijterijen met een fysieke winkel of pick-up point in dezelfde vestigingsplaats als Jumbo waarmee vergeleken wordt’, maar dat wordt volgens de commissie onvoldoende duidelijk voor de gemiddelde consument.

Vorig jaar bepaalde de Reclame Code Commissie al dat Lidl zich niet langer mocht positioneren als ‘de beste in groente en fruit’. De Duitse supermarktketen baseerde zich daarbij op het GfK Versrapport, maar daarbij worden alleen supermarkten met elkaar vergeleken en verkoopkanalen als groentespeciaalzaken buiten beschouwing gelaten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!