Opnieuw Bakker Bart-franchisers naar de rechter

Bart’s Retail heeft vrijdag opnieuw voor de rechter moeten verschijnen vanwege problemen met zijn franchisers. De ondernemers van een zaak in Ede willen via een kort geding afdwingen dat ze verder mogen met de bakkerij, meldt De Gelderlander.

Bart’s Retail heeft de franchiseovereenkomst per 1 april opgezegd, omdat de franchisers hun winkel niet goed op orde hadden en weigerden een verbouwing uit te voeren. De ondernemers stellen echter bij de start in 2008 voor te zijn gelogen over de winsten die ze zouden behalen.

Daarnaast vallen de franchisenemers over het getekende non-concurrentiebeding, waardoor ze een jaar lang geen bakkerij mogen exploiteren in de omgeving. Hoewel ze denken meer winst te kunnen maken onder een eigen naam, staat de overeenkomst dat niet toe.

Eind vorig jaar stond Bart’s Retail al voor de rechter omdat de franchiseorganisatie het contract voor de Groningse winkel had opgezegd. Daarmee probeerde Bart’s Retail volgens de lokale ondernemer een voorbeeld te stellen tegenover de overige franchisenemers, met als doel de bodemprocedure te beïnvloeden. Kort daarvoor hadden tientallen franchisenemers van onder meer Bakker Bart namelijk gezamenlijk aangifte gedaan tegen hun moederbedrijven.

De rechter besloot onlangs dat de Groningse Bakker Bart open mag blijven als de openstaande schuld van ruim honderdduizend euro aan het moederbedrijf wordt afgelost. De uitspraak in de zaak rond de Edese vestiging volgt binnen twee weken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!