'Blokker wil vooral af van ouder personeel'

Oudere werknemers van Blokker lopen het grootste risico om ontslagen te worden bij de reorganisatie van de winkelketen. Dat stelt onderhandelaar Agostino di Giacomo Russo van CNV Dienstenbond in het Algemeen Dagblad.

Blokker kondigde een maand terug onder meer aan 440 mensen te willen ontslaan. De vakbonden zijn overtuigd van de noodzaak van een reorganisatie, maar willen voorkomen dat vooral oudere medewerkers aan de kant worden gezet. “Dat is de inzet van de gesprekken die wij vandaag hebben bij Blokker”, zegt Di Giacomo Russo.

Blokker wil na de reorganisatie relatief meer flexwerkers overhouden. Vakbond FNV liet eerder al weten dat oudere werknemers niet langer bij de ideale winkelbezetting passen die de keten voor ogen heeft.

Blokker laat zelf weten ‘concurrerender’ te willen worden door de bezetting in de winkels aan te passen. Op basis van eigen onderzoek naar werkprocessen in de filialen, omzet en klantstromen heeft de retailer echter een nieuwe bezettingsnorm geformuleerd, die de kosten beter in lijn moeten brengen met de dalende omzet. Zo zou de huidige bezetting in een groot deel van de filialen op bepaalde functies verhoudingsgewijs te hoog zijn.

De retailer heeft momenteel zo’n zevenduizend mensen in dienst. De reorganisatie heeft gevolgen voor de helft van de vijfhonderd eigen vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!