Flinders start online verkoop in China

Woonretailer Flinders heeft een joint venture gesloten om zijn producten in China te verkopen via Tmall Global. De woonwinkel gaat zijn producten hierbij aanbieden in een eigen webshop op het e-commerceplatform van de Alibaba-dochter.

Buitenlandse retailers kunnen via Tmall Global producten rechtstreeks aan online shoppers verkopen. “Het platform geeft toegang tot meer dan driehonderd miljoen actieve online kopers. Dat zijn enorme aantallen voor een Nederlandse retailer,” aldus directeur Geert-Jan Smits van Flinders.

Flinders werkt voor de Chinese activiteiten met Playhead China, dat het dagelijks management van de webwinkel voor zijn rekening neemt. Daarnaast is Playhead China verantwoordelijk voor de logistiek, klantenservice en online marketing in het land.

Hoewel er in China veel namaakproducten te koop zijn, hoopt de retailer door de rechtstreekse verzending voldoende vertrouwen onder online shoppers te wekken. Flinders streeft ernaar om in het eerste jaar meer dan vijfduizend bestellingen naar China te verschepen. De retailer heeft naast een webwinkel een fysieke winkel in Zaandam en vier café’s.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!