'Bart’s Retail al elf keer gedagvaard'

Elf verschillende franchisenemers van Bakker Bart hebben moederconcern Bart’s Retail gedagvaard. Daar komt dit jaar eveneens een rechtszaak bij over de prijs van het deeg. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Bart’s Retail zegde de afgelopen tijd meerdere huur- en franchiseovereenkomsten op. Het concern moest eind februari nog voor de rechter verschijnen in een zaak die door een Edese ondernemer was aangespannen, die graag door wil onder een andere naam. Bart’s Retail heeft de franchiseovereenkomst per 1 april opgezegd, maar door een non-concurrentiebeding mag ondernemer Tamim Azemy een jaar lang geen bakkerij exploiteren in de omgeving.

Azemy stelt daarnaast bij de start in 2008 voor te zijn gelogen over omzetten die de winkel zou behalen. Hij weet naar eigen zeggen pas sinds een paar weken dat zijn voorganger dezelfde winkel ook niet rendabel kreeg. “Als ik dat geweten had, was ik nooit aan de winkel begonnen.”

Franchisenemers van Bakker Bart stellen verder dat het moederconcern jarenlang te veel heeft gevraagd voor deeg. Zo zouden externe afnemers bij dezelfde fabriek goedkoper aan deeg kunnen komen. De franchisers eisen daarom miljoenen terug van Bart’s Retail.

Het hoofdkantoor heeft vorige maand een eigen franchiseraad ingesteld met de naam Bart’s Franchise Orgaan. Daarmee wil Bart’s Retail de bestaande franchiseclub monddood maken, aldus het dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!