'Parfumerieketen Douglas staat in de etalage'

De Amerikaanse investeerder Advent wil na ruim twee jaar af van parfumerieketen Douglas. Advent heeft de banken JP Morgan en Goldman Sachs gevraagd om een verkoop of een beursgang voor te bereiden. Dat laat een betrokkene weten aan Reuters.

De Amerikaanse private equity-partij nam eind 2012 93 procent van de aandelen in de Duitse retailer over voor zo’n 1,2 miljard euro. Advent zou nu zo’n drie miljard willen ontvangen bij de verkoop van alleen de parfumeriewinkels. Het concern is ook actief in landen als Oostenrijk en Zwitserland met onder meer boekwinkels en kledingzaken. Die onderdelen zouden echter buiten een eventuele deal vallen.

Douglas is momenteel actief in negentien landen met ruim duizend winkels. Begin dit jaar stond de teller in ons land op 110 vestigingen.

Advent kocht twee jaar geleden niet alleen Douglas, maar nam ook de apotheken van Mediq over. De investeerder was daarbij echter vooral geïnteresseerd in winstgevende tak van het concern dat medicijnen en hulpmiddelen levert aan ziekenhuizen en patiënten. De apotheken werden daarom eind vorig jaar al weer verkocht aan Brocacef.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!