Provincie Gelderland probeert ruilverkaveling

De provincie Gelderland stimuleert herverkaveling in de binnenstad door pilots te starten met gemeenten. Arnhem heeft zich daar inmiddels bij aangesloten, laat senior bestuursadviseur economie en coördinator transformatie Toon Verschuren weten aan RetailNews.

“We gaan samen met vastgoedeigenaren in Arnhem kijken wat het instrument voor onze binnenstad kan betekenen”, aldus Verschuren. De proef start volgens hem kleinschalig en moet inzicht geven in hoeverre ruilverkaveling een optie is voor een groter winkelgebied.

De gemeente Arnhem hoort nu vaak dat de panden langs de hoofdas van het winkelgebied te klein zijn voor de vestiging van grote ketens. “Daar willen we wat aan doen”, laat wethouder Hans Giesing van Binnenstad en Economische Zaken weten aan De Gelderlander.

Om de versnipperde eigendomsverhoudingen te doorbreken is het van belang dat zoveel mogelijk vastgoedeigenaren meewerken, zegt Giesing. Op 'onwilligen' kan daarna volgens hem druk worden uitgeoefend om mee te bewegen.

Dordrecht experimenteerde twee jaar terug al met ruilverkaveling in de stad. Net als in Arnhem wilde de stad pandjes samenvoegen om grotere winkels te creëren. Dat heeft uiteindelijk niets opgeleverd, laat directeur Lars Pijlman van adviesbureau Seinpost weten. Het lukte volgens hem niet om alle vastgoedeigenaren achter de plannen te krijgen. Op RetailWatching wordt dieper ingegaan op de moeizame ontwikkeling van ruilverkaveling in de binnenstad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!