V&D opnieuw voor de rechter gesleept

Vastgoedbelegger Metroprop heeft in navolging van Mondia Investments een kort geding aangespannen tegen V&D. De eigenaar van de panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard wil dat de warenhuisketen de volledige huur overmaakt.

De zaak dient volgende week woensdag bij de rechtbank in Den Bosch en gaat alleen over de winkel in die plaats. Voor de overige vestigingen is Metroprop bodemprocedures gestart, waarvan de behandeling langer duurt. Dat laat eigenaar Jos van de Mortel van Metroprop donderdag weten.

Metroprop ging vorige maand in tegenstelling tot Mondia Investments wel akkoord met het reddingsplan, dat V&D toestemming gaf om vijf maanden lang minder dan de helft van de huur over te maken. Daarbij werd volgens Van de Mortel als voorwaarde gesteld dat de vastgoedeigenaar met een nieuwe huurder in zee kon gaan, als die zich aandiende. De warenhuisketen ging daar echter niet mee akkoord, onder meer omdat het ontslag van de medewerkers niet betaald zou kunnen worden.

Het kort geding van Mondia Investments diende donderdag in de rechtbank in Enschede. Daarbij liet de retailer onder meer weten dat de verhuurders meer gebaat zijn bij lagere huur, dan dat ze geen huur krijgen en met langdurige leegstand kampen. Als de verhuurders niet samen instaan voor een korting van 24 miljoen euro, haalt V&D volgens advocaat Willem Jan van Andel het derde kwartaal niet. De rechter hoopt binnen twee weken uitspraak te doen in deze zaak.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends