V&D vecht uitspraak van rechter aan

V&D is niet van plan om de volledige huur te betalen voor zijn warenhuis in Hengelo. De retailer gaat in beroep tegen het besluit van de rechter dat verhuurder Mondia Investsments niet mee hoeft te gaan met het huurakkoord dat V&D met andere pandeigenaren sloot. Dat laat ceo John van der Ent weten aan RTL Z.

Mondia spande vorige maand een kort geding aan, omdat V&D eenzijdig de huur verlaagde terwijl de verhuurder daar niet mee had ingestemd. De rechter wees er daarbij op dat andere noodlijdende bedrijven de stap van V&D kunnen kopiëren, met een ‘juridische chaos’ tot gevolg. Van der Ent zegt echter dat het een principezaak is, omdat een groot deel van de verhuurders wel mee doet aan de redding. “Wij hebben in dat akkoord beloofd om alle verhuurders gelijk te behandelen, zodat er geen 'free riders' zijn.”

Naast Mondia verlangt ook Metroprop, eigenaar van de panden in Den Bosch, Heerlen en Sittard, het volledige huurbedrag van V&D. De rechter gaf die vastgoedeigenaar en V&D twee weken de tijd om met elkaar overeenstemming te bereiken, maar dat is volgens eigenaar Jos van der Mortel niet gelukt. De retailer kwam volgens hem op het laatste moment nog met een voorstel ‘dat nergens op sloeg’.

Metroprop wacht nu de uitspraak van de rechter af. V&D hoopt echter voor die tijd alsnog tot een akkoord te komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends