Macintosh vertrekt uit Engeland

In navolging van Kwantum neemt Macintosh Retail Group afscheid van zijn activiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het concern heeft besloten zich volledig op de Benelux-markt te richten. Dat laat ceo Kurt Staelens donderdag weten bij de publicatie van de jaarcijfers.

Macintosh is in het Verenigd Koninkrijk actief met de formules Brantano en Jones Bootmaker. Samen beschikken zij over bijna driehonderd vestigingen en 3500 medewerkers. Vorig jaar werden al twaalf vestigingen van Brantano en Jones Bootmaker gesloten.

Macintosh introduceerde begin vorig jaar een nieuwe strategie onder de naam Rebalancing for profitable Growth, die vooral gericht is op het versterken van zijn schoenenketens. Die strategie leidde tot een omzetgroei van bijna zes procent, maar ook een nettoverlies van 101,6 miljoen euro. “Om resultaatherstel te versnellen hebben we onze strategie verder aangescherpt, waarbij we ons volledig zullen focussen op Fashion Benelux”, aldus Staelens.

Door Kwantum, de winkels in het Verenigd Koninkrijk en ook Nea International (productie en groothandel in braces) te verkopen wil Macintosh geld ophalen om schulden af te lossen en de nieuwe strategie en bijbehorende investeringen te bekostigen. De focus komt daarbij te liggen op de versterking van de klantgerichte benadering in de winkels en ‘rentabilisatie’ van het vorig jaar gewonnen marktaandeel.

Om betere marges te realiseren wil Macintosh daarnaast samenwerkings- en consolidatiemogelijkheden met andere partijen onderzoeken ‘gericht op supplychain-optimalisatie en productsynergiën’. Daarnaast overweegt het concern om winkelmerken samen te voegen en wordt het hoofdkantoor verhuisd van Maastricht naar Den Bosch, waar de Nederlandse fashiontak al actief was.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!