Sinds Schoenenreus is overgenomen door de investeringsmaatschappijen CA Global en GA Europe zijn 21 winkels gesloten. Ten tijde van het faillissement beschikte de keten over zo’n 120 vestigingen.

Bij negen filialen gingen de deuren na de overname vrijwel gelijk dicht vanwege een gebrek aan klandizie. Daarnaast sloten twaalf winkels omdat het winkelpersoneel niet langer wilde werken voor de schoenenketen, zegt een woordvoerder van de concerns tegen NU.nl. Circa honderd winkels zijn nog open.

Ook het aantal werknemers is flink gedaald. Van de 750 medewerkers hebben nog 420 een baan. Zo verdwenen op het hoofdkantoor arbeidsplaatsen op de inkoopafdeling en de afdeling personeelszaken. De meeste werknemers hebben elders een nieuwe baan gevonden, stelt de woordvoerder. Het doel is volgens hem om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden.

De investeerders zijn met 28 partijen in gesprek over een overname van filialen en de inventaris. 'Alle grote bekende merken' hebben hiervoor volgens de woordvoerder belangstelling. Naar verwachting kunnen enkele tientallen Schoenenreus-filialen open blijven. CA Global en GA Europe willen zoveel mogelijk winkels van de hand doen.

Schoenenreus houdt momenteel een opheffingsuitverkoop die nog ongeveer twee weken duurt. Daarmee hoopt de keten van zijn voorraden, inboedel en kantoorspullen af te komen. Daarnaast moeten de overnamekansen worden vergroot door de winkels open te houden.