PLUS in zee met Bilder & De Clercq

PLUS heeft zes supermarkten voorzien van het concept van de Amsterdamse foodformule Bilder & De Clercq. De maaltijdmeubel krijgt negen weken de tijd om zich te bewijzen, waarna het concept al dan niet wordt uitgerold naar meerdere supermarkten.

De chefs van Bilder & De Clercq stellen voor de supermarktketen een laag en gemiddeld geprijsde maaltijd samen, waarvan de ingrediënten op maat verkrijgbaar zijn. Op dit moment zijn zo’n negentig tot honderd supermarkten geschikt voor de maaltijdmeubel, meldt Levensmiddelenkrant.

In eerste instantie zijn de maaltijden van Bilder & De Clercq gericht op twee personen, terwijl eenpersoonshuishoudens wellicht op termijn ook bediend gaan worden. PLUS en Bilder & De Clercq willen voor het gezamenlijke concept zo min mogelijk verpakkingsmateriaal inzetten en zoeken bijvoorbeeld nog een doosje voor één ei.

De samenwerking met Bilder & De Clercq past bij andere initiatieven van PLUS om voedselverspilling tegen te gaan. Zo werd vorige week bekend dat reststromen tomaten en uien uit supermarkten van PLUS gebruikt gaan worden voor de productie van een nieuw merk tomatensoep en tomatensaus.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends