Brussel volgt Bakker op bij BAS Group

Steven Bakker neemt per direct afscheid als ceo van elektronicaconcern BAS Group. Hij wordt opgevolgd door Peter Brussel, voormalig algemeen directeur van BCC en bestuurslid bij Blokker Holding. Dat bevestigt het concern achter Dixons, MyCom en iCentre dinsdag.

De Financiële Telegraaf meldde dinsdag dat de raad van commissarissen van Bakker afwilde, omdat hij onvoldoende in eigen vlees zou kunnen snijden. Dat is echter ‘klinkklare onzin’, stelt een woordvoerder tegenover RetailNews. Dat BAS Group sinds begin vorig jaar in zwaar weer verkeert, ontkent zij niet. “Het is geen geheim dat heel retailland het moeilijk heeft en wij vormen daar geen uitzondering op. Ook wij moeten keihard vechten.”

Bakker laat zelf weten toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. “Ik krijg veel energie van visieontwikkeling en innovatie, en daar is in deze fase van de BAS Group minder behoefte aan. Door de verkoop van mijn aandelen kan ik weer gaan pionieren.” Bakker blijft als adviseur aan het concern verbonden.

Zijn opvolger Peter Brussel is officieel aangesteld als interim-ceo, laat de woordvoerder weten. “Maar dat is eigenlijk bijzaak. Hij heeft zich voor langere tijd aan BAS Group gecommitteerd.”

Het elektronicaconcern laat verder weten dat Bakkers vrouw en ‎chief procurement officer Sharon Tan eveneens vertrekt. De afdeling category management gaat aangestuurd worden door coo Caspar Klinkhamer.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends