Douglas staat voor drie miljard in etalage

Investeringsmaatschappij Advent International en oprichtersfamilie Kreke willen nog voor de zomer uit parfumerieketen Douglas stappen. Er worden volgens ceo Isabelle Parize van Douglas verschillende mogelijkheden waaronder een beursgang onderzocht, zo meldt Handelsblatt.

De eigenaren denken al langer na over een verkoop van hun aandelen en een eventuele beursgang, stelt de krant. De verkoop van de winkelketen moet zo’n drie miljard euro opleveren. De parfumerieketen is onderdeel van Douglas Holding, dat eveneens over boekwinkels en kledingzaken beschikt. Advent International heeft tachtig procent van het concern in handen, terwijl de familie Kreke twintig procent bezit.

Onlangs stelde een ingewijde al dat Advent de banken JP Morgan en Goldman Sachs had gevraagd om een verkoop of beursgang van Douglas voor te bereiden. De winkelketen is momenteel actief in negentien landen met ruim duizend winkels. Begin dit jaar stond de teller in ons land op 110 vestigingen. Er werken bijna tweeduizend mensen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!