Ook HP richt pijlen op 123inkt.nl

Webwinkel 123inkt.nl heeft op last van de rechter een rectificatie op zijn site moeten plaatsen. Dat bepaalde de rechter in een kort geding dat printerfabrikant HP tegen de etailer had aangespannen.

Vorig jaar vermeldde 123inkt.nl naar eigen zeggen per abuis bij een aantal lasertoners van het HP-huismerk dat het om zogenoemde totally rebuilt-producten ging. Dat zijn toners waarvan enkele onderdelen hergebruikt zijn. HP constateerde echter dat het om compatible toners ging, die uit volledig nieuwe onderdelen bestaan.

‘De reden dat HP ons succesvol heeft aangeklaagd is dus het feit dat wij compleet nieuwe toners hebben geleverd terwijl wij deze omschreven hebben als gedeeltelijk nieuw. Omdat dit ‘misleiding’ is, moeten wij deze rectificatie plaatsen', laat directeur-eigenaar Gerben Kreuning weten op de website. 'Ter vergelijking: u dacht dat u een ‘geheel gereviseerde auto’ bestelde, maar wij leverden u een gloednieuwe.’

De oorzaak voor het kort geding ligt volgens hem in het feit dat printerfabrikanten 123inkt.nl onder een vergrootglas houden. ‘Blijkbaar zien zij onze service en de hoge kwaliteit van ons huismerk als een bedreiging voor de verkoop van hun eigen producten.’ Zo spande Samsung eind vorig jaar een kort geding aan tegen de webwinkel omdat 123inkt.nl een Europees octrooi op de computerchips van cartridges zou schenden. Dat bezwaar werd ongegrond verklaard. Op deze wijze probeerde Samsung de verkoop van inktcartridges in eigen hand te houden, stelde marketingmanager Thijs Bregman na afloop. “Normaal pakken ze fabrikanten in het Verre Oosten aan. Webwinkels zijn een nieuw doelwit.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!