Etam Groep mikt op overname

De directie van Etam Groep heeft de afgelopen periode gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten over een eventuele overname. “We gaan nu kijken hoe substantieel dat is”, laten bewindvoerders Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst weten in De Financiële Telegraaf.

Het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss zocht vorig jaar al een private-equityfirma om de tweehonderd winkels over te nemen. Daarnaast werd de Franse retailer Etam gepolst, maar die had volgens het dagblad geen interesse.

Etam Groep kreeg donderdag uitstel van betaling van de rechtbank in Den Haag. Eind vorig jaar zou het concern al op een haar na failliet zijn gegaan, door een blunder met een brief aan de bank. Daarin liet oprichtersfamilie Korijn weten geen garanties meer af te willen geven. ING en ABN AMRO zouden daar nerveus van zijn geworden en de kredietlijnen van twintig miljoen euro hebben gehalveerd.

Door nu uitstel van betaling te vragen wil het concern de pijn pakken, stelt retailexpert Rupert Parker Brady. “Het is de opmaat voor faillissement om op een sterk afgeslankte manier weer door te gaan.”

Vakbond FNV zet in het Algemeen Dagblad echter vraagtekens bij een eventuele doorstart. De retailer heeft immers al twee grote reorganisaties doorgevoerd, waardoor het volgens bestuurder Ron Peters de vraag is of taken als distributie bij verdere afslanking nog wel haalbaar zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!