Leidsche Rijn Centrum wordt toch kleiner

De gemeente Utrecht heeft alsnog besloten winkelcentrum Leidsche Rijn flink te verkleinen. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wensen van onder meer vastgoedeigenaar Corio en projectontwikkelaar ASR.

Jumbo gaat een Foodmarkt openen op de plek waar een warenhuis van V&D was gepland. Daardoor wordt het buurtwinkelcentrum van zesduizend vierkante meter geschrapt, terwijl er nog eens vierduizend vierkante meter grond vervalt als winkelgebied. ASR verwacht nu dat er zo’n 28 duizend vierkante meter gevuld gaat worden, meldt DUIC.

Winkelcentrum Leidsche Rijn zou oorspronkelijk over 48 duizend vierkante meter winkelgebied gaan beschikken, maar die plannen werden gemaakt voordat het consumentenvertrouwen naar een dieptepunt zakte en er steeds meer online werd gekocht. Corio liet eerder dit jaar weten bang te zijn voor een ‘retailramp die zijn gelijke niet kent’, als de plannen niet zouden worden aangepast.

Door Jumbo te verwelkomen op de plek van een warenhuis en het buurtwinkelcentrum te schrappen loopt de gemeente tweeënhalf miljoen euro mis, stelt wethouder Kees Geldof. De wethouder verwacht dat de gemeente geld kan terugverdienen als er op een later stadium woningen op dat terrein gebouwd worden.

De nieuwe Foodmarkt van Jumbo krijgt een omvang van 5600 vierkante meter met een verwachte jaaromzet van zo’n 35,6 miljoen euro. De komst leidde tot woede van lokale winkeliersverenigingen, die vrezen dat de Foodmarkt de ondergang van nabijgelegen supermarkten, bakkers, slagers en groentewinkels inluidt. De gemeente schat de omzetderving voor ondernemers in de regio op 1,3 procent. Het winkelcentrum moet in 2017 zijn deuren openen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends