Plus heeft bezwaar tegen Jumbo Foodmarkt

Plus wil dat de Foodmarkt-formule van concurrent Jumbo in Amsterdam wordt aangepast. De supermarktketen heeft daarvoor bezwaar aangetekend bij stadsdeel Noord van de gemeente Amsterdam, meldt Distrifood.

Jumbo overtreedt volgens advocaat Mark van Weeren van Blenheim Advocaten de regels van het bestemmingsplan. Daarin is ruimte voor een versmarkt, waarin minstens zeventig procent van het assortiment uit versartikelen en maximaal dertig procent uit supermarktartikelen bestaat. “Bij de Foodmarkt liggen deze percentages heel anders en is het supermarktassortiment dominant”, aldus de advocaat.

Het advocatenkantoor heeft namens Plus een verzoek tot handhaving ingediend. Ook Deen heeft volgens bronnen van Distrifood bezwaren tegen de winkel van Jumbo. Het stadsdeel bepaalt uiterlijk woensdag of de Veghelse keten zijn formule daadwerkelijk moet aanpassen.

Jumbo ondervond vorig jaar al weerstand tegen de komst van een Foodmarkt in zijn thuisstad. Sligro spande een rechtszaak aan omdat die megasuper andere ondernemingen de kop zou kosten, maar kreeg geen gelijk van de rechter. De geplande opening in winkelcentrum Leidsche Rijn stuitte weer op protesten van lokale winkeliersverenigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!