Fitnesswearable fungeert als mobiele wallet

Shoppers kunnen met de nieuwe versie van fitnessarmband Jawbone aankopen betalen dankzij een ingebouwde NFC-chip. De NFC-chip wordt door American Express gebruikt om de armband om te toveren tot betaalmiddel.

De Jawbone wordt gekoppeld aan het Amex-account van zijn drager, waarna deze betalingen verricht door de armband langs een NFC-lezer te halen. Het bedrag wordt vervolgens direct van zijn betaalrekening gehaald. “Het toevoegen van een betaalmogelijkheid aan de Jawbone maakt betalingen nog gemakkelijk voor onze klanten", aldus directeur digital partnerships Amy Marino bij American Express. "Hierdoor kunnen zij hun smartphone of betaalpas in hun broekzak of tas laten zitten."

De Jawbone is een product van ontwikkelaar UP. Zij ontwikkelden een bijbehorende app, waarin gebruikers een overzicht krijgen van hun bewegingen van die dag. Deze app wordt voorzien van een extra scherm, waarin gebruikers hun Amex-account kunnen koppelen aan hun Jawbone. Daar zien zij ook wat hun uitgaven zijn van die dag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!