Rituals aast op tweehonderd winkels in Frankrijk

Cosmeticaketen Rituals heeft vorige week zijn eerste winkel in Frankrijk geopend. De winkel in Parijs is het startschot van een flinke uitbreiding in dat land, laat oprichter en eigenaar Raymond Cloosterman weten tegenover Le Figaro.

Cloosterman kondigde de opening in Frankrijk vorig jaar vol trots aan in RetailTrends. “Rituals heeft tenslotte Frans DNA; het concept is verzonnen in Parijs, waar ik op dat moment werkte. De winkels in Parijs maken de cirkel rond", liet hij daarbij weten.

Hij ziet kansen om de komende tien jaar tweehonderd vestigingen te openen. Ook de twee komende vestigingen worden in Parijs geopend, waaronder één in het shoppingcentrum Les Halles. Daarnaast wil Rituals nog dit jaar een vestiging openen in Lille. De Nederlandse winkelketen wil verder shop-in-shops introduceren bij Franse warenhuizen, zoals Rituals nu al bij onder meer de Bijenkorf heeft.

Rituals bleef voorheen bewust weg van de Franse markt. Dat lag vooral aan het kostenplaatje, zei Cloosterman in RetailTrends. Een Parijs winkelpand vergt volgens hem al gauw vijf ton sleutelgeld. “Nou, daar openen we in Duitsland twee vestigingen voor."

De Nederlandse retailer focust zich voor dit jaar naast Frankrijk op expansie in Luxemburg, het Midden-Oosten en Australië. In totaal wil Rituals zo'n tachtig nieuwe eigen winkels toevoegen, om het totaal op 420 vestigingen te brengen. Daarnaast moet het aantal shop-in-shops met circa driehonderd verkooppunten groeien naar 1400.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!