​Provincie plaatst vraagtekens bij outlet in Assen

De provincie Drenthe wil meer onderzoek naar de gevolgen van een outletcenter bij Assen voor bestaande winkels. Een politieke meerderheid plaatst vraagtekens bij de plannen, meldt RTV Drenthe.

Gedeputeerde Tjisse Stelpstra van het twijfelende Groenlinks laat een onderzoek uitvoeren. Ook CDA, PvdA en D66 twijfelen over er een outlet van zo'n 17.500 vierkante meter bij het TT-circuit moet verrijzen. GroenLinks is pertinent tegen, terwijl VVD juist achter de plannen staat.

Doordat er een onderzoek komt kan het nog een aantal maanden duren voordat er duidelijkheid komt. INretail kijkt naar eigen zeggen uit naar de uitkomst van het onderzoek. 'Het zal duidelijk worden dat er geen toekomst is voor een outlet als tegelijkertijd ingezet wordt op het behoud en versterken van de aantrekkingskracht van de binnensteden en dorpscentra', aldus de branchevereniging.

Assen is niet de enige gemeente die stuit op een tegenstribbelende provincie. De provincie Gelderland probeert de komst van een outlet in Zevenaar tegen te houden door bij de Raad van State beroep aan te tekenen tegen de plannen. Detailhandel Nederland is blij met deze houding: 'Na de ontwikkeling van het outletcentrum in Halfweg is de outletgroei in Nederland voorbij', concludeert de belangenbehartiger.

Gemeenten krijgen vaak een te rooskleurig beeld voorgeschoteld, stelt vastgoedlector Cees-Jan Pen van de Fontys Hogescholen in Het Financieele Dagblad. “Het gebeurt nog te vaak dat een ontwikkelaar met een maquette langskomt bij een gemeente en die direct om is." Assen gaat er volgens hem onterecht vanuit dat ook Duitsers de outlet zullen bezoeken. “Provincies moeten veel vaker een ontnuchterende rol spelen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!