Blokker snijdt opnieuw in winkelportefeuille

Blokker Holding lijkt afscheid te gaan nemen van de Belgische winkelketen Casa. De ruim vijfhonderd huishoudwinkels worden 'in verband met de overdracht van de beleidsbepalende zeggenschap' niet langer meegenomen in de jaarcijfers van het retailconcern.

Casa maakt sinds eind jaren tachtig onderdeel uit van Blokker Holding en is actief in acht Europese landen. De formule is groot geworden onder leiding van Albert Blokker, die sinds vorig jaar geen deel meer uitmaakt van de raad van bestuur van het moederbedrijf.

Wat er met de winkelformule gaat gebeuren is nog onduidelijk. Het concern spreekt alleen van ontvlechting en deconsolidatie van de activiteiten van Casa. Datzelfde gebeurde vorig jaar met Tuincentrum Overvecht. Die formule werd eind juni verkocht aan Borgeld Management Groep. De circa twintig vestigingen hebben de afgelopen jaren telkens verlies geleden, laat het concern nu weten.

Verder lijkt Blokker Holding eveneens afscheid te nemen van discountformule Budg€t. Die keten werd eind 2012 geïntroduceerd als afgeslankte versie van Big Bazar en nam de plek in van de verdwenen gameformule E-Plaza. Van de 42 winkels zijn twee jaar later echter nog maar dertien over. De focus ligt volgens Blokker Holding op verdere uitbouw van Big Bazar.

Blokker Holding laat in het jaarverslag ook weten te richten op kwaliteit van zijn winkelformules, in plaats van groei van het aantal winkels. Alleen Big Bazar en Xenos zagen het aantal filialen vorig jaar flink toenemen, met respectievelijk achttien en 23 winkels. De formules Marskramer (veertien), Bart Smit (vijftien) en Blokker (negentien) leverden juist veel vestigingen in. In totaal kromp het winkelbestand exclusief Casa en Tuincentrum Overvecht met 28 vestigingen naar 2365.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!