Parfumerieketen Mooi ziet commercieel directeur Mariëlle Sluijter vertrekken naar Agri Retail. Daar is zij sinds deze maand in dienst als commercieel manager. Dat heeft de franchisegever van Welkoop donderdag bekendgemaakt.

Sluijter is verantwoordelijk voor de afdelingen category management, inkoop, marketing en module management. De tuin- en dierenwinkelketen heeft besloten vanaf komende maand zelf de inkoop en distributie van het assortiment dierenvoeding en –accessoires op zich te nemen. De afgelopen jaren werd dat verzorgd door Buying4Pets, maar na de splitsing met BoerenBond besloot Welkoop zich op andere mogelijkheden te oriënteren.

Nu Welkoop de inkoop en distributie weer zelf gaat doen, verwacht algemeen directeur Paul Burgers een beter rendement voor de 154 winkels. “En bovendien meer grip op de hele keten.”

Burger liet onlangs al blijken blij te zijn met de beëindiging van de franchiseovereenkomst met BoerenBond. Door die ontkoppeling kan Welkoop namelijk een eigen koers kiezen, stelt hij. “Het is alsof er een donzen dekbed tussenuit is gehaald.”