Burger weg als directeur van Welkoop

Burger weg als directeur van Welkoop

Paul Burger is vertrokken als algemeen directeur van winkelketen Welkoop. Dat bevestigt cfo Jaap Vessies van moederbedrijf Agrifirm tegenover RetailNews. Over de reden van zijn vertrek worden geen mededelingen gedaan.

Burger was zo'n drie jaar topman van Welkoop, na eerder algemeen directeur van Halfords en DGN retail te zijn geweest. Agrifirm is inmiddels een zoektocht gestart naar een opvolger van Burger. Vessies verwacht binnen ‘een maand of wat’ een nieuwe algemeen directeur aan te kunnen stellen. Tot die tijd worden de taken van Burger waargenomen door het duo Alex Grootveld en Bert Bargboer, respectievelijk cfo en operationeel manager van Welkoop.

Vessies benadrukt dat het beleid en de strategie bij Welkoop ongewijzigd blijven na het vertrek van Burger. De winkelketen werd vorig jaar nog uit de etalage gehaald, omdat er geen geschikte koper kon worden gevonden. Onder meer private equity-partijen toonden interesse, maar Agrifirm kon geen overeenstemming bereiken over de verkoopprijs.

Agrifirm was begin dit jaar nog te spreken over de resultaten van Welkoop in 2016. Het moederbedrijf repte van ‘een uitstekend jaar’ en ‘een uitstekende prestatie in een moeizame markt waarbij andere ketens slechte resultaten meldden’, zonder specifieke cijfers te delen. Welkoop telt zo’n 150 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!