​Splitsing eBay en PayPal nabij

EBay en zijn betaaldochter PayPal gaan na 17 juli verder als twee afzonderlijke beursgenoteerde ondernemingen. Deze afscheiding is de eerste stap in het proces waarin eBay zijn onderneming anders vorm gaat geven.

EBay telt momenteel drie divisies: Marketplaces, eBay en Enterprise. Naast de splitsing met PayPal zoekt de etailer een koper voor zijn Enterprise-tak. Deze divisie houdt zich onder meer bezig met technologie voor e-commerce.

Als beide stappen zijn afgerond, beschikt eBay uitsluitend nog over zijn marktplaatsdivisie. Deze tak was vorig jaar goed voor circa 49 procent van de 17,9 miljard dollar omzet (16,1 miljard euro) van de e-commercegigant.

EBay en PayPal kondigden vorig jaar hun plannen voor de afsplitsing aan. ”EBay en PayPal kunnen als stand-alone onderneming scherper zijn in hun eigen markt”, verklaarde ceo John Donahoe destijds. Donahoe legt zijn functie neer als het proces rond de afscheiding is afgerond. Devin Wenig neemt zijn taak over. Hij is nu nog president van eBay Marketplaces.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!