​AO.com denkt aan Nederlandse webshop

Online witgoedverkoper AO World overweegt een webwinkel te openen in Nederland. De Britse etailer is sinds eind vorig jaar al in Duitsland actief en kan daardoor relatief eenvoudig uitbreiden naar ons land. Dat laat oprichter en ceo John Roberts weten tegenover The Telegraph.

AO.com opende voor zijn entree op het Europese vasteland een magazijn in Bedburg, een stad dichtbij Keulen. Een uitbreiding naar Nederland ligt daardoor geografisch voor de hand, aldus Roberts. De introductie van een webwinkel in Oostenrijk is eveneens een optie, omdat die vanwege de taalvoordelen eenvoudiger te bouwen is.

AO World heeft volgens zijn ceo de ambitie om de beste elektronicaretailer in Europa te worden. “We zeggen niet de grootste, want dat komt vanzelf wanneer je de beste bent.”

De witgoedverkoper is sinds vorig jaar beursgenoteerd en werd daarbij gewaardeerd voor 1,2 miljard pond (1,7 miljard euro). De aandelenkoers is de afgelopen maanden echter gekelderd, na een winstwaarschuwing en oplopende verliezen na zijn lancering in Duitsland. In het boekjaar dat tot eind maart liep werd voor belastingen 2,9 miljoen pond verlies gedraaid, tegenover acht miljoen pond winst een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!