​Wehkamp beschouwt beursgang als optie

Apax heeft de directie van RFS Holland Holding laten weten het bedrijf niet voor een korte periode gekocht te hebben. “De gemiddelde investeringstermijn is vier, vijf jaar”, zegt RFS-ceo Gert van de Weerdhof tegenover het NRC Handelsblad.

RFS kreeg meerdere private equity-partijen op bezoek, maar had volgens Van de Weerdhof al snel een voorkeur voor Apax. Zo heeft de Britse investeerder Auto Trader succesvol omgeturnd van een tijdschriftenbusiness naar een modern internetbedrijf, stelt hij. “Het ging vorige maand naar de beurs. Dat is een mooi voorbeeld van hoe Apax een bedrijf een stap verder helpt.”

Van de Weerdhof ziet in een beursgang ook een scenario voor Wehkamp. De focus ligt volgens hem echter op het uitvoeren van het businessplan dat tot 2017/2018 loopt. “Daarna zien we weer verder. Apax kan ons verkopen. Een beursgang kan een optie zijn.”

Apax heeft volgens de RFS-topman beloofd negentig miljoen euro te investeren. Eerder sprak hij nog van honderd miljoen euro in De Financiële Telegraaf. “Dat geld steken we in het nog verder verbeteren van de klantbeleving”, aldus Van de Weerdhof. Investeren in ict en technologie is volgens hem nodig om naar een volgend niveau te komen. “Dat snappen zij ook.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!