​PostNL in gesprek met stakende pakketbezorgers

Zo’n tweehonderd zelfstandige pakketbezorgers in negen vestigingen van PostNL hebben het werk neergelegd. “Ik heb er hard hoofd in dat iedereen vandaag weer aan het werk gaat”, zegt bestuurder Maurice Jacobs van belangenvereniging SubcoPartners tegenover De Financiële Telegraaf.

Dinsdag werd een kort geding dat PostNL had aangespannen om de blokkades bij een aantal distributiecentra ongedaan te krijgen nog afgeblazen. De twee partijen gaan volgens rechtbank Midden-Nederland opnieuw met elkaar in gesprek. “We hebben al zo veel gepraat met PostNL, de belofte van een koffiepraatje gaat niets opleveren”, denkt Jacobs.

De stakende pakketbezorgers zien niets in het aanbod dat de logistiek dienstverlener maandag heeft gedaan aan alle pakketbezorgers. Daarin wordt hen de optie geboden om in dienst te komen of een tariefverhoging van tien procent als ze zelfstandig willen blijven. SubcoPartners aast op een verhoging van 25 procent.

PostNL heeft vijfhonderd uitzendkrachten ingezet om de bezorging op gang te houden. Het bedrijf wil een situatie zoals in 2013 voorkomen, toen de pakketten in de distributiecentra zich steeds verder opstapelden vanwege stakende bezorgers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!