'M&S-topman Marc Bolland staat voor vertrek'

Marks & Spencer neemt na bijna dertig jaar afscheid van John Dixon, directeur van zijn kledingtak. Hij wordt per direct vervangen door Steve Rowe, die de foodafdeling onder zijn hoede had. Dat heeft de Britse warenhuisketen bekendgemaakt.

Dixon zag de kledingverkopen bij Marks & Spencer in april voor het eerst in vier jaar toenemen. Bij de publicatie van de jaarcijfers liet de Nederlandse topman Marc Bolland echter weten dat de kledingtak gedurende het boekjaar ‘niet goed genoeg’ had gepresteerd.

De geruchten gaan dat Dixon gefrustreerd was dat Rowe hem voorbij was gestreefd in de lijn van opvolging van Bolland. De Nederland zou volgens The Guardian klaar zijn voor een volgende stap in zijn carrière. Voordat hij ruim vijf jaar terug bij Marks & Spencer kwam was hij onder meer ceo van Morrisons en topman van Heineken.

De positie van Bolland is al vaker onderwerp geweest van discussie. De afgelopen jaren kreeg hij veel kritiek, liet hij onlangs tegenover De Financiële Telegraaf weten. “Dat is een gevolg van alle media-aandacht. Behalve premier Cameron is er waarschijnlijk niemand waarover zoveel wordt geschreven in Engeland als over de bestuursvoorzitter van M&S.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!