FAME verdwijnt definitief uit straatbeeld

Muziekwinkel FAME houdt komend weekend in opdracht van de curator een grote uitverkoop. Ruim zesduizend cd’s, dvd’s en lp’s gaan tegen hoge korting weg, meldt Troostwijk Veilingen.

FAME Plaza werd vorige maand voor de tweede keer failliet verklaard, nadat het in 2013 onder de vleugels van Free Record Shop al over de kop ging. Na het tweede faillissement spraken eigenaren Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter nog de hoop uit op een nieuwe kans.

“Mijn taak is om te verkopen wat te verkopen valt en dat onder de schuldeisers te verdelen”, liet curator Peter Bos destijds al weten aan RetailNews. Naast de uitverkoop in de winkel laat hij de inventaris online veilen. Die veiling vindt op 18 augustus plaats.

“Het is erg jammer dat FAME Plaza het niet gered heeft,” zegt directeur Arno Feenstra van Troostwijk Veilingen. Volgens hem verliest muziekminnend Nederland een bijzondere plek. FAME Plaza werd 21 jaar terug opgericht en groeide uit tot een begrip in Amsterdam, maar ook ver daarbuiten. “Met deze uitverkoop geven we liefhebbers nog een keer de gelegenheid om in de bakken te struinen op zoek naar dat ene pareltje.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!