​Keymusic wil winkelbestand in Benelux verdubbelen

Instrumentenhandelaar Keymusic wil in de Benelux nog minstens vijftien vestigingen openen. Dat vertelt coo Francky Dedeyne aan RetailNews.

De winkelketen is op zoek naar extra kapitaal om zijn groeiplannen te verwezenlijken. "We willen verder groeien naar een omzet van 75 miljoen euro via nieuwe winkels in steden met meer dan zestigduizend inwoners en een versterkte online benadering."

De kracht van Keymusic ligt naar eigen zeggen op de combinatie van een webshop en de fysieke winkels. “Juist in de tijd van webshops en internetaankopen vinden we onze muziekwinkels extra belangrijk. Via een webshop kun je een instrument niet uitproberen en is een goede vergelijking onmogelijk”, aldus Dedeyne.

Keymusic opende deze week in Leuven zijn tiende vestiging bij onze zuiderburen. Deze winkel is een zogenoemde express store. In deze compacte vestiging vinden consumenten een selectie van de meest populaire producten en merken. Daarnaast fungeert de winkel als pick-up point voor online bestellingen. In ons land beschikt Keymusic over vestigingen in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. In Den Haag is de winkel bekend onder de naam Rock Palace.

Keymusic is sinds de overname van branchegenoot Feedback in 2013 marktleider in ons land en bij onze zuiderburen. Branchegenoot Bax-shop opende vorig jaar zijn eerste winkel in Antwerpen. In deze vestiging draait het volgens medeoprichter Jochanan Bax om beleving. “Als een een klant anno 2014 de moeite neemt om in de auto te stappen en jouw winkel op te zoeken, mag hij best ergens terecht komen waar die moeite beloond wordt”, vertelde hij destijds in EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!