​Macy’s verdubbelt locaties met sameday-delivery

De Amerikaanse warenhuisketens Macy’s en Bloomingdale’s gaan de strijd aan met Amazon op het gebied van sameday-delivery. Het aantal locaties waar de snelle bezorgmethode mogelijk is, wordt uitgebreid van acht naar zeventien. Dat heeft het winkelbedrijf maandag bekendgemaakt.

Zusterketens Macy’s en Bloomingdale’s gingen in het najaar van 2014 van start met sameday-delivery tegen een vergoeding van vijf dollar. Dat gebeurde in samenwerking met Deliv, dat de online bestelling via crowdsourcing uitbesteedt. Ook Foot Locker werkt voor zijn snelle bezorgservice samen met de op Uber gebaseerde startup.

Consumenten waarderen de extra mogelijkheid om hun aankoop binnen enkele uren thuisbezorgd te krijgen, stelt chief omnichannel officer Robert Harrison. “Een belangrijk onderdeel van onze waardepropositie als een omnichannel retailer is dat klanten in onze winkels en websites kunnen shoppen hoe, waar en wanneer zij willen.”

De uitbreiding van het aantal locaties met sameday-delivery werd onlangs al aangekondigd tegenover Reuters. Het plan was volgens een anonieme bron om de snelle bezorgmethode in meer markten aan te bieden dan Amazon, dat sameday-delivery momenteel in veertien markten aanbiedt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!