'Amerikanen willen Macintosh van de beurs halen'

Het Amerikaanse Gordon Brothers heeft niet alleen interesse in Kwantum, maar ook in de schoenentak van Macintosh Retail Group. De investeringsmaatschappij wil het detailhandelsconcern overnemen en van de beurs halen. Dat stelt Kwantum-oprichter Joop Steenbergen tegenover Elsevier.

In juni meldden diverse bronnen aan Het Financieele Dagblad al dat Gordon Brothers de te koop staande onderdelen van Macintosh wil overnemen. De Amerikanen zouden serieuze belangstelling hebben voor zowel Kwantum als de Britse schoenenwinkels. Steenbergen zou bij een eventuele deal betrokken worden, maar ziet daar vanaf nu alle schoenenwinkels onderwerp van gesprek zijn. “Daar ben ik niet in geïnteresseerd”, zegt hij.

Macintosh Retail Group laat weten niet op 'speculatie en geruchten' in te gaan. Het concern maakte vorige week nog bekend met meerdere investeerders en strategische partijen te praten over de verkoop van Kwantum en de Britse activiteiten.

Steenbergen bracht eerder al tevergeefs een bod uit op Kwantum met een ander participatiefonds. “Ik sprak met Jan Zeeman, hij heeft een groot aandeel in Macintosh. Hij zei: ‘Je moet meer bieden, Joop.’”

De oprichter van de Kwantum Hallen is inmiddels in gesprek met een derde investeerder, maar denkt dat Macintosh de winkelketen niet aan hem wil verkopen. “Vorig jaar zei ik in een interview dat de academici daar het retailvak niet snappen, dat is hun niet goed bevallen.”

Steenbergen liet destijds al weten de woonwinkelketen na zo’n dertig jaar terug te willen kopen. Macintosh heeft de formule volgens hem laten verkwanselen, onder meer door af te stappen van bijhandel. “Koopmanschap is helemaal weg bij Kwantum.” De keten inmiddels zwaar verlieslijdend, zo concludeert hij na het inzien van een informatiememorandum. “Het zou geweldig zonde zijn als de zaak op de fles gaat.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!