Geldschieter Blokker in de race voor The Body Shop

Geldschieter Blokker in de race voor The Body Shop

Private equitybedrijf Gordon Brothers is officieel in de race om de failliete cosmeticaketen The Body Shop over te nemen, meldt The Telegraph. De investeringsmaatschappij redde eerder dit jaar nog huishoudketen Blokker, door een lening van 35 miljoen euro te verstrekken. 

Volgens de Britse krant heeft Gordon Brothers een reddingsbod ingediend bij The Body Shops bewindvoerders. Ook Alteri Investors zou een bod hebben neergelegd om de cosmeticaketen over te nemen. Laatst genoemde private equitybedrijf was vorig jaar ook al in de running om de keten van Natura & Co te kopen. Aurelius, de laatste eigenaar van de cosmeticaketen, heeft geen officieel bod neergelegd om het bedrijf terug te kopen.

De bewindvoerder van The Body Shop hebben inmiddels 75 verlieslatende winkels in het Verenigd Koninkrijk gesloten. Er blijven nog zo'n 100 over te nemen winkels in het land over. 

Tenauwernood gered
Gordon Brothers heeft winkelketen Blokker 35 miljoen euro uitgeleend. De investeringsgroep heeft met het verstrekken van de noodzakelijke herfinanciering ervoor gezorgd dat de keten voorlopig uit de problemen is. Daarmee verdwijnt Blokker uit de etalage, en worden er op termijn nieuwe winkels geopend

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!