HEMA houdt het niet bij de opening van een discountafdeling in een Haagse vestiging. Er zijn nog meer openingen in het verschiet, ook op andere locaties in het land. Dat laat een woordvoerder van de retailer weten aan RetailNews.

Nadat de discountformule in maart werd geïntroduceerd in het Haagse winkelcentrum MegaStores, is vorige week ook de vestiging aan de Leyweg voorzien van een HEMARKT. De nieuwe afdeling in de vestiging aan de Leyweg is zo’n vijfhonderd vierkante meter groot. Klanten kunnen er terecht voor afgeprijsde producten zoals kleding, servies en speelgoed. Kortingen lopen volgens de retailer op tot zestig procent.

HEMA is het concept momenteel aan het uitproberen, legt de woordvoerder uit. “We volgen het een en ander nauwgezet en afhankelijk van het succes bepalen we of en in hoeverre dit concept doorgang vindt.”

De eerste HEMARKT in MegaStores kent volgens hem een andere opzet, omdat daar niet het basisassortiment van HEMA wordt aangeboden. “Het staat als concept los van de HEMARKT in onze winkels.”

HEMA gebruikt de naam HEMARKT ook om speciale opruimingweken in de reguliere vestigingen en webwinkel aan te kondigen. Tijdens deze magazijnopruiming krijgen klanten eveneens tientallen procenten korting.