Kledingwinkel House of Blue Jeans fungeert sinds deze maand als Europese demostore van techbedrijf Tofugear uit Hongkong. Het bedrijf heeft de vestiging in Zoetermeer volledig uitgerust met allerlei technologische voorzieningen als iBeacons, meldt NRC Handelsblad.

Klanten kunnen een kledingstuk met een RFID-label op een kist naast de passpiegel leggen, waarna op de spiegel automatisch 360 graden foto’s verschijnen. Shoppers kunnen het product op de spiegel draaien en combinatiesuggesties bekijken. De paskamers zijn voorzien van screens met vergelijkbare software. Via het scherm hebben klanten de mogelijkheid een andere maat op te vragen of het kledingstuk betalen via iDEAL en de virtuele munt DigiByte. In de toonbank is daarnaast software geïntegreerd die alle producten bij de kassa in één keer scant en binnen twee seconden het af te rekenen bedrag weergeeft.

Eigenaar Michael Hauser van House of Blue Jeans kwam via internetfora in contact met Tofugear. Het bedrijf koos volgens Hauser voor zijn winkel omdat Tofugear onder de indruk van de ontwikkelingen in Nederland, zoals de hoge mate van online fashionaankopen. Klanten reageren positief op de toepassingen, aldus de retailer.