​Outletplan roept wederom argwaan op in Zoetermeer

Winkeliers en vastgoedeigenaren zijn sceptisch over de nieuwe plannen voor een outletcentrum in Zoetermeer. Zo zien winkeliers uit de Dorpsstraat de outlet liever dichter bij hun winkelgebied verrijzen, om te kunnen profiteren van de extra bezoekers.

“Waarom is de outlet in Roermond zo succesvol? Omdat die pal tegen het historische centrum aangeplakt ligt”, aldus voorzitter Lon Oosterbroek van de winkeliersvereniging in NRC. BV Beleggingsmaatschappij Stadscentrum Zoetermeer, dat eigenaar is van een deel van het vastgoed in Stadshart Zoetermeer, ziet de Holland Outlet Mall als een bedreiging. “Er zou echt een heel goede verbinding naar het huidige Stadshart moeten komen en dat is nogal een uitdaging.”

Eerdere plannen voor een outletcentrum langs de snelweg op de grens van Zoetermeer en Bleiswijk werden in 2012 na langdurig getouwtrek tussen onder meer INretail en de gemeente door de Provinciale Staten van tafel geveegd. Het nieuwe Holland Outlet Mall moet op de plek komen van de huidige woonboulevard, zo werd vorig jaar al bekend. Daarvoor moet het zogenoemde Woonhart met zo’n zevenduizend vierkante meter worden uitgebreid tot circa dertigduizend vierkante meter.

Als het vergunningsproces soepel verloopt, verwacht ontwikkelaar Provast begin 2017 te kunnen beginnen met bouwen. De opening is dan in de tweede helft van 2018. Provast is nog in gesprek met internationale beleggers om de benodigde investeringen aan te trekken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!