Vier binnensteden proberen gastvrijer te worden

Vier binnensteden proberen gastvrijer te worden

Eindhoven, Hilversum, Meppel en Zoetermeer zijn geselecteerd voor een pilot rondom gastvrije winkelgebieden. In de binnensteden van deze vier plaatsen worden op basis van onderzoek de belangrijkste criteria uitgewerkt voor het ontwikkelen van gastheerschap.

De pilot is een initiatief van Stad & Co, INretail, Detailhandel Nederland en Mindlogyx Retail, die samen een zogenoemde Toolbox Gastvrijheid 2.0 willen ontwikkelen. Het project is onderdeel van de Retailagenda en wordt financieel ondersteund door de Stichting Detailhandelsfonds.

Onderdeel van de pilot is het trainen van winkelpersoneel in gastvrijheid, vertelt projectleider Pascal Spijkerman van Stad & Co aan RTV Drenthe. “Grote concerns als de Bijenkorf en HEMA doen al dat soort programma's, soms met succes, maar soms ook niet.” Binnen het project wordt volgens hem onderzocht wat werkt en dat vervolgens uitgeprobeerd in de binnenstad.

De ervaringen van de pilot worden verwerkt in de toolbox, die vanaf volgend jaar landelijk ingezet moet kunnen worden. Het moet er volgens de initiatiefnemers voor zorgen dat bewoners en bezoekers met meer plezier hun tijd doorbrengen in de winkelgebieden van binnensteden. Ondernemers en vastgoedeigenaren kunnen daar op hun beurt van profiteren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!