'Nader onderzoek nodig naar fusie Ahold en Delhaize'

Ook de Belgische mededingingsautoriteit moet zich uitspreken over de impact van een fusie tussen Ahold en Delhaize. Dat stelt minister Kris Peeters van Werk, Economie en Consumenten in een brief aan de Europese Commissie.

Peeters’ uitspraak is opmerkelijk omdat de Europese Commissie al de gevolgen van de fusie onder de loep neemt. “Het samengaan van Delhaize en Ahold kan de concurrentie beïnvloeden specifiek op de Belgische interne markt, en heeft niet meteen een pan-Europese impact. Daarom is het van belang de impact ervan op de Belgische markt te laten onderzoeken door de Belgische mededingingsautoriteit”, aldus Peeters.

Ahold en Delhaize gaan vanaf medio volgend jaar verder als Ahold Delhaize, zo kondigden de supermarktketens in juni aan. In België heerst een verdeeld sentiment over de integratie. Critici noemen de fusie een verkapte overname omdat de hoogste posten binnen de combinatie zijn weggelegd voor Ahold-werknemers. Daarnaast komt het hoofdkantoor in Nederland en krijgen Ahold-aandeelhouders 61 procent van de combinatie in handen. Delhaize zag zijn beurskoers na de aankondiging van de fusie met ruim zeven procent dalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!