​BCC hard geraakt door 'ernstige verstoring'

BCC heeft flink minder omzet geboekt, terwijl zijn verlies naar verwachting verder oploopt. De problemen bij de implementatie van een nieuw warehouse systeem raken de elektronicaketen hard, zo blijkt uit voorlopige cijfers van moederconcern Darty.

BCC nam op 1 juni een nieuw systeem in gebruik, maar kampte vervolgens met een ‘ernstige verstoring’. Het gevolg was dat de beschikbaarheid van zijn producten terugliep en er flink minder omzet werd geboekt tussen 1 mei en 31 juli. De vergelijkbare omzet liep in deze eerste drie maanden van zijn boekjaar zelfs met dubbele cijfers terug.

De storing werd volgens BCC nog dezelfde maand verholpen, maar de elektronicaketen kampte vervolgens met een grote achterstand in het verwerken van bestellingen en annuleringen. Als gevolg van de verstoring verwacht het moederbedrijf dat het verlies in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar hoger uitvalt dan een jaar eerder. Exacte cijfers maakt Darty niet bekend.

BCC zag ondanks alle problemen zijn brutomarge wel verder verbeteren. De totale omzet van het moederbedrijf liep met 0,2 procent terug.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!