Zalando test sameday-delivery

Zalando houdt een pilot om bestellingen op dezelfde dag te bezorgen. De proef vindt plaats in thuisbasis Berlijn en Keulen.

Klanten die uiterlijk vier uur ’s middags een bestelling plaatsen, kunnen hun pakket dezelfde avond tussen zeven en negen uur verwachten. De te testen service is in eerste instantie gratis.

De etailer kondigde daarnaast de bouw aan van zijn vierde dc in Duitsland. Het dc komt in Lahr en moet duizend nieuwe banen opleveren. Met deze locatie wil Zalando bestellingen uit Zuid-Duitsland, Zwitserland en Frankrijk sneller kunnen verwerken. In de herfst van 2016 wil de etailer de nieuwe locatie gaan testen.

Zalando ziet meer mogelijkheden om Zalando’s logistieke netwerk in Europa te vergroten. Zo test de etailer kleinere regionale magazijnen om het bezorgproces te versnellen. Daarnaast wil de pure player zijn afhaalnetwerk onder lokale retailers uitbreiden. “We zien potentie in een combinatie van de kracht van lokale retailers en onze kracht als online speler”, aldus senior vicepresident David Schröder tegen Retail Gazette.

De webwinkel focust daarnaast nadrukkelijk op m-commerce. In bijvoorbeeld Londen komt bijna zestig procent van de traffic via mobiele devices, stelt de topman. Voor Zalando is de customer experience bij de app daarom even belangrijk bij als het bezorg- en retourneerproces.

De etailer heeft daarnaast nog werk te verrichten om de klanttevredenheid te vergroten en zijn groei te managen, aldus Schröder. Zalando richt zich daarom voorlopig op Europa en heeft nog geen concrete plannen voor overzeese activiteiten.

Reacties