​Henk Ziengs pleit voor nieuw huursysteem

Ziengs-eigenaar en scheidend directeur Henk Ziengs is voorstander van het koppelen van de huurprijs aan de omzet. Ons land moet daarin het voorbeeld volgen van Groot-Brittannië en de Verenigde Staten, stelt hij in het Dagblad van het Noorden.

De winkel met de beste omzet moet de mooiste plek krijgen, vindt Ziengs. “Het betekent ook dat de verhuurder tegen een winkelier kan zeggen: of beter je best doen of je winkel gaat naar een andere plek.” Ook het energieverbruik moet volgens hem in de huurprijs meegenomen worden, om te stimuleren dat verhuurders panden duurzamer maken en huurders gestimuleerd worden energiezuinig te werken.

Ziengs stoort zich verder aan het kortetermijndenken van de politiek en vastgoedmarkt, die uit winstbejag te veel hebben gebouwd. Waar ondernemers er voor de lange termijn in zitten, geldt dat volgens hem niet voor accountmanagers en wethouders. “Als ik iets niet goed doe, heb ik daar twintig jaar last van.”

Ziengs neemt op 1 december afscheid als algemeen directeur van de gelijknamige schoenenketen. Hij wordt opgevolgd door Linda Keijzer, die overkomt van DA Holding. “De retail verandert sterk. Ik ben op zoek geweest naar iemand die het beter kan dan ik”, verklaart hij.

Hij blijft nauw betrokken bij zijn winkelketen, ook omdat zijn naam op de gevel blijft staan. “Dat schept de verplichting het goed te doen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!