Burger King neemt Belgische branchegenoot over

De Franse masterfranchiser van Burger King heeft een overnameakkoord gesloten over fastfoodketen Quick. Dat maken beide partijen bekend, zonder financiële details te vermelden.

Burger King France wordt door de aankoop de tweede fastfoodketen van Frankrijk. Quick boekt een omzet van ruim één miljard euro, maar kampt nog met een schuldenlast van zeshonderd miljoen euro. Dat is het gevolg van een overname die werd gefinancierd met een pak schulden, aldus De Tijd. Quick telt 509 filialen in onder meer Frankrijk, België en Luxemburg. In Frankrijk worden de vestigingen van Quick omgebouwd tot Burger King.

De Amerikaanse keten opende in 1980 zijn eerste vestiging in Frankrijk. Door tegenvallende resultaten verliet de retailer het land bijna twintig jaar later, waarbij Quick vijf restaurants overnam. Via de joint venture Burger King France is de fastfoodretailer sinds 2013 weer actief in het land. Tot nu toe beschikt Burger King over 26 vestigingen. Quick was in de jaren negentig kort actief in Eindhoven, Breda, Tilburg en Rotterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!