Geleen wil uitgroeien tot seniorenstad

Geleen gaat zich als eerste stad in Nederland specifiek richten op senioren. De stad wil onder meer zijn winkelaanbod afstemmen op oudere consumenten.

Deze groep heeft de toekomst, stellen initiatiefnemers Peter Coumans en Rob Blokker van City Centrum Promotion in De Telegraaf. “Het worden er steeds meer, ze hebben tijd en zijn koopkrachtig.” Naast een speciaal winkelaanbod moeten in de parkeergarages rollators, rolstoelen en scootmobielen worden verhuurd om het de ouderen zo gemakkelijk mogelijk te maken. De initiatiefnemers zitten deze week met de gemeente aan tafel om de voortgang van hun plan te bespreken. "Ik hoop komende zomer al grote groepen ouderen te begroeten", aldus Coumans.

Geleen kampt met een uitstroom van jongeren, terwijl de ouderen blijven. “We maken van de nood een deugd en moeten nu ondernemers overtuigen dat het hier straks ‘booming’ wordt”, stelt Rob Blokker. De Limburgse stad heeft volgens hem voldoende ruimte voor speciaalzaken die zich richten op oudere shoppers. Van de 180 winkelpanden staat een kwart leeg.

Detailhandel Nederland volgt het project met belangstelling. Directeur Sander Golberdinge vindt het opvallend dat het concept nog niet eerder is geprobeerd. “Ouderen zijn een onvergelijkbare groeimarkt.” Nu zijn er in ons land nog 2,9 miljoen 65-plussers, maar dat zijn er in 2041 naar verwachting 4,7 miljoen. Golberdinge wijst er tegelijkertijd op dat de winkeliers zich niet alleen op ouderen moeten richten. "Geleen moet voor iedereen aantrekkelijk blijven."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!