​AKO vergroot en vernieuwt winkelbestand

AKO breidt zijn aanwezigheid op de treinstations in ons land uit. De boekenretailer is de winnaar van een pitch die NS Stations organiseerde omdat het contract met de huidige exploitant afloopt.

AKO exploiteert momenteel 27 stationswinkels en is franchiser in zeventien Bruna-vestigingen op NS-stations. Door het winnen van de marktuitvraag kan de formule vrijwel alle beschikbare boekhandelslocaties op stations in eigen beheer uitbaten. Met uitzondering van de locaties in Den Haag, Rotterdam en Breda worden alle filialen omgebouwd tot AKO.

Onderdeel van de ombouw is de verder uitrol van de formule AKO voor nu, die vorig jaar is geïntroduceerd. De winkelindeling wordt overzichtelijker en er komen onder meer bestelschermen en oplaadpunten voor mobiele apparaten. “Vanaf vijftien stappen voor de winkel moet je al kunnen zien wat er allemaal te koop is”, vat directeur Sjaak Mark samen in Het Financieele Dagblad.

AKO gaat daarnaast zijn assortiment verbreden met onder meer smartphonehoesjes, cadeauartikelen en zoetwaren. “Maar we blijven een mediaformule die zich richt op lezen, luisteren en kijken”, aldus Mark.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!