‘Stationswinkels AH to go en Julia’s niet verkocht’

‘Stationswinkels AH to go en Julia’s niet verkocht’

NS ziet af van de verkoop van de stationswinkels van AH to go en Julia’s. Die beslissing is het gevolgd van vakbondsacties in juni, zegt een woordvoerder van FNV tegen NRC.

De winkels van onder meer HEMA, Starbucks. De Broodzaak en Smullers staan nog wel te koop. Zowel FNV als de Centrale Ondernemingsraad van NS wilde dat het spoorbedrijf een groot deel van de winkels zou behouden. Met AH to go en Julia’s blijft naar schatting de helft van de retailmedewerkers in dienst van NS. Eerder werd al duidelijk dat het vervoerbedrijf de formules Stationshuiskamer en Kiosk zou behouden.

Albert Heijn wil de winkels van AH to go volgens een NS-woordvoerder niet overnemen, omdat de supermarktketen tevreden is over de manier waarop NS de winkels als franchisenemer exploiteert. Julia’s, een formule van NS zelf, is volgens het spoorbedrijf door de bereiding ter plaatse ‘te specifiek om aan een andere partij over te dragen’. Voor de verkoop van de overige winkelformules is nog een marktverkenning gaande.

NS besloot vorig jaar een groot deel van zijn winkelactiviteiten af te stoten. FNV vreesde banenverlies en slechtere arbeidsvoorwaarden voor het personeel, maar kwam daarover uiteindelijk tot een akkoord met NS. Het behoud van AH to go is volgens de vakbond onderdeel van die afspraken. “Wij hebben gepleit voor behoud van winkels die samenhangen met het reizen: koffie, broodje, snelle maaltijd”, aldus de woordvoerder. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!