'Rotterdam volgende halte van Picnic'

Picnic lijkt zijn online boodschappenconcept naar Rotterdam te brengen. Medeoprichter Michiel Muller bevestigde dat in het tv-programma Van Liempt Live, al hield hij daarbij een slag om de arm. “We gaan eerst goed Amersfoort doen en dan rustig naar een volgende stad.”

Picnic ging vorige week van start in Amersfoort, nadat het concept eerst onder vierhonderd klanten was getest. Binnen een week kreeg de etailer bijna vierduizend aanmeldingen, vertelt Muller.

Nieuwe klanten werden op een wachtlijst geplaatst, omdat Picnic niet was voorbereid op zo’n grote aanwas. “We wisten natuurlijk dat we met gratis bezorgen en de laagste prijs op alle boodschappen een concept hebben waar consumenten op zitten te wachten, maar dit was wel een groter succes dan we hadden gedacht”, aldus Muller.

Picnic gaat nu een aantal maanden in Amersfoort draaien. “Daar gaan we kijken wat we kunnen verbeteren en links en rechts wat kinderziektes eruit halen. Vervolgens gaan we stad voor stad het land in.”

Het concept leent zich volgens Muller voor stedelijke gebieden. “We hebben een lijstje gemaakt van de steden waar we naartoe gaan en dat is geen heel ingewikkeld lijstje. Als je veertig steden hebt, heb je zo’n beetje de helft van Nederland al binnen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!