BAS Group al flink afgeslankt

Hoewel er nog geen groen licht is gegeven voor een doorstart van BAS Group, zijn er al flink wat winkels gesloten. De websites van Dixons en MyCom maken duidelijk dat het gezamenlijke winkelbestand inmiddels ruimschoots is gehalveerd, waar bij iCentre vooralsnog geen sluitingen te zien zijn.

Dixons en MyCom beschikten voor het faillissement over respectievelijk 88 en 41 vestigingen. Daar zijn er nu nog 33 en 22 van over. Bij Dixons zijn onder meer de shop-in-shops bij V&D gesloten, terwijl ook in grote steden is geschrapt, schrijft iCulture. De filialen van Dixons in de Kalverstraat, Hoog Catharijne en de Hoogstraat in Rotterdam zijn bijvoorbeeld al dicht.

Volgens bronnen in de markt is er al een partij gevonden voor een doorstart van het concern en komt er op korte termijn meer duidelijkheid. Paradigit en BAS Group-oprichter Steven Bakker zullen daar in ieder geval niet bij betrokken zijn. In het geval van Paradigit koos de curator voor andere geïnteresseerden, waar Bakker een terugkeer ‘niet de beste weg voorruit’ noemde. One More Thing meldt dat Phone House een geïnteresseerde partij is.

BAS Group werd maandag failliet verklaard, nadat het anderhalve week in surseance verkeerde. Het faillissement was volgens curator Jan Padberg noodzakelijk om te voorkomen dat de schulden verder opliepen. Daarbij liet hij al weten goede hoop te hebben dat een deel van de winkelactiviteiten wordt voortgezet. De winkels van MyCom in België werden vorige week al failliet verklaard en gesloten.

Beeld: WSB Interieurbouw

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends